Bedrijfsovername

De bedrijfslevenscyclus kent vele momenten waarbij de ondernemer zich moet afvragen hoe hij verder wil, kan en moet. Dit kan betekenen dat de ondernemer wil of soms “moet” voorsorteren op verkoop, overname of fusie. Hoe moet ik dat aanpakken; ben ik er wel klaar voor; ligt mijn bedrijf wel goed in de markt; wat zijn reële verwachtingen rond de timing en waarde; etc.. Take 5 heeft ervaren adviseurs die de ondernemer in het gehele traject kan bijstaan. Discretie is zeker bij de opstart gewaarborgd zodat je niet bevreesd hoeft te zijn dat een op handen zijnde overname bekend wordt.

Praktijkvoorbeelden

Digitaliseringsbedrijf in een niche opererend met zeer hoge kwaliteitsnormen begeleid in de verkoop naar nieuwe eigenaar. Reden is gepensioneerde leeftijd groot aandeelhouder en geen opvolging intern. Bedrijf eerst verkoopklaar gemaakt (optimalisatieproces en scheiding vastgoed en bedrijfsactiviteiten), aansluitend selectie geïnteresseerde marktpartijen tot stand gebracht. Momenteel in een fase van onderhandeling met shortlist overnamepartijen.
“Ik heb geen opvolger”
Het aanvragen van een financiering is erg specifiek. De basis is een goede analyse van plannen en geldstromen. Binnen vele MKB bedrijven in veel branches financieringen geregeld om hun plannen te realiseren. Hierbij is de grootste 4 miljoen geweest inclusief een buitenland constructie. Tegenwoordig ligt de uitdaging om een juiste combinatie met financieringspartijen te maken. Uiteraard kan dit niet zonder goed opgezet financieringsplan.
“Hoe krijg ik mijn plannen gefinancierd”
Het integreren van de Europese organisaties van chemie bedrijven die aangekocht werden om tot 1 groot internationaal chemieconcern te komen. Het aansluiten van de aangekochte organisaties op shared service concepten, centraal gestuurde business modellen en het brengen van deze organisaties naar 1 systeem en 1 centraal gestuurde organisatie. Verantwoordelijk voor de vraagstukken rond centralisatie van activiteiten, cultuurveranderingen (binnen 1 land maar ook tussen landen culturen), trainingen/educatie rond nieuwe werkwijze, afspraken met sociale partners en collectieve ontslag procedures, etc.
“Krijg ik internationale (chemie)organisaties geïntegreerd”
Het integreren van een Amerikaanse (beursgenoteerde) multinational, gespecialiseerd in medische apparatuur (medical devices), in een Noorse organisatie. Met name het verankeren van de kwaliteit en de beheersbaarheid aangaande Regulator Affairs en FDA aanvragen.
“Kan ik kwaliteit borgen bij een beursgenoteerde Noorse organisatie”
Teneinde een breder aanbod te genereren (Multi –utility) bij een NUTS organisatie werden er diverse (internationale) bedrijven overgenomen, met aanpalende activiteiten. De uitdaging was, o.a. vanwege de verschillende culturen, de diverse divisies, hulp- en stafdiensten te integreren. De verschillen in salarishuizen, organisatie aansturing, internationale overheidsregelingen vragen om een zorgvuldig toezicht.
“Krijg ik verschillende culturele neuzen de zelfde kant op”