Rendementsverbetering

In elke bedrijf gaat rendement verloren, soms zichtbaar veelal ook niet. Take 5 zorgt voor:
– het effectief doorlichten van alle bedrijfsonderdelen;
– het zichtbaar maken van waar meer rendement te realiseren is;
– een concreet plan van aanpak hoe dit rendement te verwezenlijken is;
– én de uitvoering daarvan zodat het resultaat daadwerkelijk wordt bereikt.
Of je nu dienstverlener of producent bent in de profit of non-profit sector, onze aanpak met de T5Waardezoeker© werkt.

Praktijkvoorbeelden

Voor een Amerikaanse multinationaal in de polymeer industrie een nieuw additief in de Benelux markt geïntroduceerd. Dit additief gaf de golfkarton producerende bedrijven een tweetal unieke voordelen. Er kan met dit additief watervaste verlijming van golfkarton worden gerealiseerd en qua productiesnelheid wordt er een rendementsverbetering van circa 10% gerealiseerd. Binnen 2 jaar werd dit additief bij 40% van karton makende bedrijven gebruikt.
“Kan een kleine toevoeging een groot verschil maken”
Door de multiple als technische achtergronden ervaring steeds in staat om snel de “business” als processen eigen te maken. Niet alleen ter vervanging van een niet functionerende manager maar ook ter vervanging bij ziekte of als de focus even ergens ander op moet komen te liggen. Maar ook projectmatig ingezet om nieuwe activiteiten van de grond te krijgen en daarna over te dragen.
“Is een duizendpoot snel inzetbaar”
Aansturen van project om een geheel nieuw logistiek proces (inclusief een nieuw logistiek IT systeem) in te voeren om zo de werkwijze binnen het bedrijf aan te passen aan een efficiëntere en meer aan de nieuwe markt aangepaste manier van afhandelen van de op- en overslag van de goederen. Enerzijds het creëren van draagvalk om over te stappen naar een nieuwe manier van werken en anderzijds aansturen van IT partner om samen met de organisatie dit nieuwe proces optimaal te laten aansluiten bij de bedrijfsprocessen en te zorgen dat de IT systemen die op juiste wijze kan ondersteunen.
“Is IT een efficiënte manier van werken”
Directievoering van verschillende organisaties in hospitality industrie, waarbij vanwege diverse marktontwikkelingen organisatorische wijzigingen, kwaliteitsbeheersingstechnieken en benchmarkmogelijkheden zijn doorgevoerd. Dienaangaande betrokken geweest bij het ontwikkelen van ICT en QA management beheerssystemen en verantwoordelijk voor uitvoeren audits in heel Europa bij aangesloten hotels.
“Kunnen Europese hotels meer kwaliteit leveren”
Voor een multinational van elektronische componenten in Nederland en Engeland het gehele productieproces heringericht met focus op optimale betrokkenheid medewerkers, minimale kwaliteitsfouten en optimale efficiëntie als uitgangspunten. Volgende zaken geïmplementeerd:
-organisatie ingedeeld in productteams middels autonome taakgroepen die volledig zelf verantwoordelijk zijn vervaardiging eindproduct (oude situatie bestond uit een organisatie waarbij de 8 processtappen centraal stonden).
“Kan ik van procesfocus naar productfocus”