Take 5: dé specialist in bedrijfsoverdrachten voor KMO's

Take 5 is al jaren hét advieskantoor voor bedrijfsoverdrachten binnen KMO's in Nederland. Met Nederlandse stiptheid, heldere kwaliteitsnormen en duidelijke vooraf vastgestelde tarieven hebben we al 100-en Nederlandse KMO's geholpen bij de verkoop van hun onderneming. Vanaf nu is deze aanpak ook beschikbaar voor jou in België door de opening van ons kantoor in Herentals.

Wat maakt ons anders?

Samen met jou

Jij kent je onderneming als de beste, daarom werken we graag samen jou aan het verkrijgen van de best mogelijke overnameresultaten. We betrekken je waar mogelijk in het proces zodat je stap-voor-stap afstand doet van jouw levenswerk.
Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Gecertificeerd en ervaren

Take 5 is een door de BOBB gecertificeerd bedrijfsovername-advieskantoor. Inmiddels hebben we 100-en dossiers succesvol begeleid. Bovendien hebben we juridische kennis en fiscale kennis met betrekking tot bedrijfsovernames in eigen huis, waardoor we snel kunnen schakelen en niet steeds externe specialisten moeten inschakelen.

Actief op zoek naar dé beste overnamekandidaat

De aanpak van Take 5 kenmerkt zich door actieve search. We gaan actief (maar in alle vertrouwelijkheid) op zoek naar de beste overnamekandidaten.
We maken eerst een unieke lijst van selectiecriteria voor mogelijke potentiële overnamekandidaten en genereren hieruit volgens onze eigen unieke formule leads. Op een passende en vertrouwelijke wijze worden de juiste personen van de gevonden leads benaderd. Indien zij belangstelling hebben ontvangen zij een anoniem profiel en pas bij échte belangstelling én na het ondertekenen van een vertrouwelijkheidsverklaring krijgen de partijen de volledige informatie.
We gebruiken ons eigen netwerk, onze eigen databanken met 1000-en investeerders en MBI-kandidaten en soms online marktplaatsen om dé overnamekandidaat te vinden.
Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Cross border overnames

Take 5 is gespecialiseerd in cross border overnametrajecten. We kunnen namens onze klanten actief op zoek gaan naar mogelijke overnamekandidaten in het buitenland, zoeken naar buitenlandse bedrijven die partijen willen overnemen in Nederland of andersom. Met een eigen kantoor in Herentals (België) kennen we de Belgische markt als de besten en bovendien hebben we lokale expertise in de meeste Europese landen.Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Transparante tarieven

Bij Take 5 werken we met transparante én vaste tarieven per stap van het overnameproces. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Bovendien kun je na afronding van bepaalde stappen besluiten om met het proces te stoppen, wanneer je bijvoorbeeld niet met Take 5 verder wilt of je bedrijf helemaal niet meer wilt verkopen. We vinden het belangrijk dat je zelf in regie blijft bij misschien wel de belangrijkste transactie van je leven.
Doorgaans rekenen we lagere tarieven vooraf en brengen we een succesfee in rekening wanneer de transactie voltooid is, zodat je als ondernemer zo min mogelijk moet voorschieten voordat de transactie is afgerond.
Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Van ondernemers, voor ondernemers

De adviseurs van Take 5 zijn niet alleen adviseur, het zijn bovenal mensen die het ondernemerschap als geen ander begrijpen. Hierdoor kunnen we jou als ondernemer perfect begeleiden bij de wellicht meest belangrijke transactie in hun leven, de verkoop van hun levenswerk. We hebben de meeste zaken waarin we adviseren als adviseur al vaak gezien, maar vooral als ondernemer zelf meegemaakt.Wanneer je dat wilt, kunnen we je ook op bepaalde gebieden compleet ontzorgen en kijken we samen met jouw vertrouwde accountant of boekhouder naar bijvoorbeeld de financiële zaken en zoeken we samen naar de perfecte verdeling.

Van ondernemers, voor ondernemers

De adviseurs van Take 5 zijn niet alleen adviseur, het zijn bovenal mensen die het ondernemerschap als geen ander begrijpen. Hierdoor kunnen we jou als ondernemer perfect begeleiden. We hebben de meeste zaken waarin we adviseren als adviseur al vaak gezien, maar vooral als ondernemer ook zelf meegemaakt.

Samen staan we sterker

Om je nog beter van dienst te kunnen zijn, wordt onze expertise in specialistische gevallen aangevuld door:
logo
quorumbw 300x100

Wat onze klanten zeggen

We zijn trots op onze tevreden klanten en laten ze graag aan het woord.
Take 5 heeft ons heel erg geholpen om onze commerciële propositie te verduidelijken naar onze doelgroep. Door onze propositie scherper te stellen zijn we nu in staat om helder onze specifieke voordelen te beschrijven.
Wim Jacobs General Manager Zero Friction
1551108422238
Take 5 bood ons een heel professionele aanpak bij het ontwikkelen van onze internationale strategie. Dit leverde het beoogde resultaat: Ondertussen zijn we ook actief in andere markten. Een aanrader!
Kurt Pinoy Directeur Premium Plus
1587812620854
Wij van Aberdeen Queen Koffie hebben de samenwerking van ons traject met Take 5 als zeer prettig ervaren. Het contact was altijd correct, vriendelijk en professioneel, maar vooral de kennis en het begrip is het geen dat het meeste indruk heeft gemaakt en vooral ook de bereidheid deze te willen delen.
Wilbert van de Water Concept Developer Aberdeen Queen Coffee
1520507334740
In het export traject met Take 5 is met name aandacht besteed aan het feit dat je bij export initiatieven ook aandacht moet besteden aan zaken als: verpakking, goede ondersteunende informatie in de taal van het exportland en PR activiteiten. Dat verbetert de effectiviteit, en levert meer rendement op! Aanvullend is aandacht geschonken aan betrouwbare bronnen voor mogelijke distributeurs binnen de DACH zone (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Eerste positieve leads gecontacteerd.
Gerard Visser Sales Manager Staudt Beverwijk Scar & Skin Company
noimage
Traject met Take 5 was zeer praktisch ingestoken met heel goed oog voor klantenperspectief en waar onze potentiële klanten zitten.
Tiddo Hartman General Manager Via Vai Shoes
1595674746115
Wij van Begico Garagedeuren hebben ontzettend veel aan Take 5 gehad. Naarmate ons bedrijf groeide, groeide ook ons idee voor internationale expansie, maar vaak zie je door de bomen het bos niet meer. Er werd aandachtig naar onze doelen en wensen geluisterd, waardoor alles duidelijk in kaart gebracht kon worden. Uit het onderzoek kwam een duidelijk en specifiek rapport waarmee onze plannen nu gerealiseerd kunnen worden.
Gianni Doelwijt CEO Begico Garagedeuren
1592221286395